Servicii

Implantologia

Implantul dentar este o modalitate de a inlocui un dinte pierdut fara a afecta dintii ce il marginesc. Manopera este nedureroasa, un implant se osteointegreaza in 6 luni. Durata de viata a implantuluieste de minim 15 ani, dar depinde de igiena orala si de starea de sanatate generala. Pentru a determina oportunitatea inserarii implantului sunt necesare cateva investigatii inainte de interventie, respectiv radiografie panoramica, o tomografie computerizata a maxilarului in care urmeaza sa fie pus implantul.

Estetica dentara

In timpul unei conversatii amicale sau de afaceri primul lucru care se observa este chiar zambetul interlocutorului. Acesta nu este intotdeauna placut la vedere datorita danturii. Cu ajutorul mai multor tehnici si tehnologii de estetica dentara, cum ar fi detartraj, albire dentara, aplicare de fatete ceramice, aparate ortodontice pentru copii si adulti, oricine se poate bucura de un zambet placut.

Profilaxie

Detartrajul reprezinta eliminarea zonelor de tartru depuse pe dinti. Acesta poate duce la inflamarea, sangerarea gingiilor. Lipsa eliminarii tartrului la timp determina pierderea suportului osos al dintilor, mobilitatea si pierderea dintilor.

Sigilarea

Este o metoda care consta in aplicarea pe suprafata ocluzala a dintilor a unui material fluid ce impiedica formarea cariilor dentare pe acea zona. Material este garantat sa reziste pana la 5-8 ani.

Odontologia

Cariile dentare sunt cavitati produse in interiorul dintelui de catre bacterii numite lactobacili. Acestia strabat foarte greu smaltul dintelui. Dar odata ajunse in dentina ele distrug repede dintele, ajungand la nerv, timp in care smaltul de deasupra ramane intact. Se recomanda vizite regulate la Cabinet Dr. Zarioiu pentru a se identifica la timp zonele de smalt sub care evolueaza o carie.

Endodontia

Endodontia este ramura stomatologiei care se ocupa cu afectiunile nervului dentar precum si complicatiile date de infectarea acestuia. Zona edodontica unde se afla nervul este foarte complexa. Este nevoie de magnificatie cu ajutorul microscopului pentru a vizualiza si steriliza cat mai bine acest spatiu.

Pedodontia

In cazul copiilor, cariile dintilor de lapte trebuie supuse tratamentelor specifice pentru a nu ajunge la afectiuni pulpare greu de suportat si de tratat. Cand dintele definitiv erupe paralel cu dintele de lapte, acesta nu poate sa resoarba radacina acestuia si de aceea dintele de lapte trebuie extras.

Ortodontia

Sunt situatii in care dintii nu au suficient spatiu si erup inghesuiti. Prin aplicarea pe dinti a unor breketi metalici sau din safir, cu ajutorul unor arcuri cu memorie, dintii pot fi aliniati. Durata unui tratament ortodontic este intre 1 si 2 ani.

 

Protetica

Protetica este o specializare a stomatologiei a carei misiune este sa asigure obtinerea unei danturi echilibrate din punct de vedere functional si estetic. Protetica dentara inseamna refacerea dintilor prin fatete, coroane si punti dentare, precum si prin lucrari mobile sau mobilizabile din familia protezelor.

Chirurgie dentara

Aceasta este o ramura a chirurgiei oro-maxilo-faciale. Se recurge la aceasta operatie doar atunci cand leziunile din zona maxilarului nu mai pot fi rezolvate cu ajutorul procedurilor stomatologice obisnuite. Cea mai intilnita practica de chirurgie dentara este in cazul extractiilor. Chirurgia dentara este si baza pentru un implant dentar sau o punte dentara.